Bu yazımızda Trend Micro Deep Security upgrade adımlarını anlatacağım. Deep Security Trend Micro tarafından sunucular için özel olarak geliştirilmiş bir üründür. Diğer vendolarda bu ürüne karşılık gelen bir ürün bulunmamaktadır.
- İlk olarak download center’ dan Manager Windows olarak en üstteki software setup’ı download ediyoruz.

- Setup çalıştırmadan önce Deep Security Manager versiyonumuzu kontrol ediyoruz.

- Upgrade için krulum setup’ı çalışmaya başlıyor.

- Kurulum ve yönetim dilini seçiyoruz. İngilizce devam ediyorum ben.

- Trend Micro Deep Security 20.x.x versiyonunda en son versiyondaki yeniliklere What’s new’ e tıklayarak bakabiliriz. Next diyerek bir sonraki adıma geçiyoruz.

- Lisans anlaşması çıkıyor, kuruluma başlayabilmek için lisans anlaşmasını kabul etmemiz gerekiyor. Okuduktan sonra kabul ediyoruz.

- Deep Security Manager önceki versiyonlarını check ediyor.

- 20.0.344’ den 20.0.366 versiyonuna upgrade ediyoruz biz. Bir önceki adımdaki check tamamlandı ve bize şimdik versiyonumuz geçtiğimiz versiyon bu bilgiyi gösteriyor. Ugrade ve chenge olarak 2 seçenek sunuyor. Biz upgrade seçerek ileri diyoruz.

- Upgrade öncesi pre host check yapıyor. İhtiyacı olan herşeyi check edip upgrade öncesi eksiklerimizi listeliyor. Database SQL olduğu için uyarıyor. Upgrade Deep Security Manager diyip upgrade işlemini başlatıyoruz.

- Kurulum tamamlandı ekranını geldiğimizde upgrade bitmiş oluyor. Deep Security Console açarak versiyonu kontrol edebiliriz.

- MasterAdmin ve şifremizle oturum açıyoruz. Web admin portu https/4119’ u kullanmaktadır.

- Oturum açtıktan sonra About kısmından versiyon kontrol sağlıyoruz. Kurulumu tamamlamış olduk.

Trend Micro ile ilgili diğer yazılarımıza bu linkten ulaşabilirsiniz.
Trend Micro ile ilgili kurulum videolarımıza bu linkten ulaşabilirsiniz.
Trend Micro hakkında bilgi almak ve diğer sorularınız için bize bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.
Ömer Aydın
Satış Mühendisi / Arena Bilgisayar